Berg & Dal VV

Voetbalploeg Berg en Dal VV (Rood/groen), werd (her)opgericht in de jaren ‘30 door o.a. Karel “Charel” Leeuws (jongste oom van moeder). 
Eind jaren ‘40 en de jaren ‘50 was het bijna een familieploeg. Naast vader Louis waren ook Staf, Marcel en Karel bij de ploeg betrokken als speler of bestuurslid.
Vic Adriaensen (Fik Tram), getrouwd met de zus van moeder, was dan weer  ploegafgevaardigde.                                                                           
Mijn vader Louis (de Witte)  voetbalde op zowat elke positie. Voorstopper, aanvaller, keeper, hij deed het allemaal. Hij was iemand die geen misbaar maakte wanneer een tegenspeler hem doelbewust tackelde of tegen de benen schopte. Vooraleer de match gedaan was, had die tegenstrever wel zijn schoppen dubbel en dik teruggekregen zonder dat de scheidrechter er erg in had.
Karel (Sjul) en Marcel waren misschien wel de grootste talenten van de gebroeders Leys. Sjul was nogal impulsief en werd  daardoor af en toe door de scheidsrechter wel eens van het terrein gestuurd.
Ploegen zoals Verbroedering Geel waren in Sjul geïnteresseerd maar tot een transfer is het nooit gekomen.
 
Na zijn actieve carrière was vader nog jarenlang secretaris van Berg & Dal VV.
Een eenmalige match met oud-spelers van Berg & Dal, ter gelegenheid van Zittaartkermis, leidde op 15/11/68 tot de oprichting van Veteranen BEDZ (Berg en Dal Zittaart).
Ook van deze nieuwe ploeg werd vader secretaris (Voorzitter: Michel Leeuws, Penningmeester: Eugeen Leeuws).